Dünyanın en eski ve önemli mesleklerinden biri olan çiftçilik, özellikle Türkiye gibi büyük nüfuslu ülkeler için hayati önem taşıyor. Gıda üretiminin dışa bağımlılığını azaltmak ve sürdürülebilir bir şekilde geniş nüfusa yeterli gıdayı ulaştırmak, günümüzde bir beka sorunudur. Bu sorunun çözümünde, çiftçilerin rolü tartışılmazdır. Yiyecek ve hammadde üretiminin temelini oluşturan çiftçiler; buğday, sebze, meyve yetiştiriciliğinden hayvancılığa, su ürünleri yetiştiriciliğine ve orman ürünlerinden gıda üretimini kapsayan geniş bir yelpazede çalışmaktadırlar. 14 Mayıs'ta kutlanan Çiftçiler Günü, bu önemli mesleğin ve çiftçilerin değerini vurgulamaktadır. 2025 verilerine göre Türkiye'de kayıtlı çiftçi sayısı 2 milyon 354 bin 217'ye ulaşmıştır. Bu sayının büyük bir bölümünü oluşturan kadın ve genç çiftçiler de gıda güvenliğine önemli katkılar sağlamaktadır.
2,3 Milyon Çiftçi Gıda Güvenliğimizi Sağlıyor

İçindekiler
Dünyanın en eski ve önemli mesleklerinden biri olan çiftçilik, özellikle Türkiye gibi büyük nüfuslu ülkeler için hayati önem taşıyor. Gıda üretiminin dışa bağımlılığını azaltmak ve sürdürülebilir bir şekilde geniş nüfusa yeterli gıdayı ulaştırmak, günümüzde bir beka sorunudur. Bu sorunun çözümünde, çiftçilerin rolü tartışılmazdır. Yiyecek ve hammadde üretiminin temelini oluşturan çiftçiler; buğday, sebze, meyve yetiştiriciliğinden hayvancılığa, su ürünleri yetiştiriciliğine ve orman ürünlerinden gıda üretimini kapsayan geniş bir yelpazede çalışmaktadırlar. 14 Mayıs'ta kutlanan Çiftçiler Günü, bu önemli mesleğin ve çiftçilerin değerini vurgulamaktadır. 2025 verilerine göre Türkiye'de kayıtlı çiftçi sayısı 2 milyon 354 bin 217'ye ulaşmıştır. Bu sayının büyük bir bölümünü oluşturan kadın ve genç çiftçiler de gıda güvenliğine önemli katkılar sağlamaktadır.